Mitől ennyire divatos a macaron?

A macaron eredete Olaszországba, Velence környékére tehető, körülbelül 600-700 éve fejlesztették ki. A nemzetközi karriere Franciaországban indult meg.  

Ez a kis süti függőséget okozhat, főleg a hölgyek körében. Miért is ne tenné?!Édes, finom, kicsi és még látványos is. Ha ránéz az ember, összefut a nyál a szájában.

dsc_6164.jpg 

A macaron készítés egy szeszélyes műfaj, vagy nagyon jó vagy nagyon rossz lehet, nincs átmenet. Ideális esetben kívül roppan, belül puha, és párosával valamilyen krémmel vannak összekötve. Mivel maga a süti elég édes, jól állnak neki a kesernyés (étcsokis, kávés) és a savanykás (gyümölcsös) krémek.

 dsc_6200.jpg

Ezt a sütit vagy szeretni vagy utálni lehet, olyan ember nincs, akinek közönyös.

A gyors elterjedését, valószínűleg különleges kinézetének köszönheti. Körülbelül 3 cm széles, kör alakú, a szivárvány minden színében megtalálható.dsc_6297.jpg

 

Nagyon különböző, extra ízvilággal rendelkeznek a sós karamellától kezdve a levendulásig, szinte minden ízben kapható.

 dsc_6291.jpg

Azoknak is elnyeri a tetszését, aki nem szereti a kifezetten édes sütiket, ugyanis nagyon sok töltelék savanyú vagy kesernyés benne.

 dsc_6257.jpg

dsc_6240.jpg

Ajándékként is remekül funkciónál, ezt a legjobban a divas cake kínálata mutatja be.

Válaszd ki a hozzád illő dívát és a hozzád tartozó macaron válogatást.

diva-s-cake-01.jpg