A Chanel parfüm alakulása

Tudtad, hogy az eredeti üveg az orosz vodkás üveg másolata?

Gabrielle a Francia Riviérán töltötte vakációját 1921-ben, amikor is a sors összehozta Ernest Beaux-val, a híres parfümkészítővel. Gabrielle megkérte, hogy készítsen a számára egy parfümőt. Ebben az időben a parfümök, természetes virág alapanyagokból készültek, de ő egyedit szeretett volna alkotni, ezért mesterséges illatokat próbáltak ki. Azt szerette volna, ha NŐ illata van a parfümének.

Dobozának üvegét akkori szeretője Dmitrij Pavlovics Romanov orosz nagyherceg rajzolta, a cári testőrség vodkás üvegének mintájára.

A flakonok azóta már többször is mintát váltottak. 

Coco szerencse száma az ötös volt, így a próbaminták közül az ötödiket választotta a sorból. Elégedett volt az illattal, ezért úgy döntött, hogy 5. hónap 5. napján tárja a világ elé a Chanel N°5 parfümöt. A parfüm hatalmas sikert aratott, a mai napig kedvelt darab a hölgyek körében.

Parfümének megalkotásával divatot teremtett és ettől kezdve az összes divatház előállt a saját parfümjével.

Ehhez a parfümhöz köthető a Chanel divatház talán leghíresebb reklámja, melyet Marilyn Monroe közreműködésével hoztak létre.

Gabrielle úgy tartotta, hogy „Egy olyan nő, aki parfümöt nem visel, annak jövője sincsen".

A Chanel divatház 2017-ben új parfümmel jelentkezett, melynek neve Gabriella. A nevet természetesen Gabriella Chanel után kapta. A divatház a fiatalkori Gabriellát szeretné bemutatni, aki mielőtt híres tervező lett, lázadó, formabontó és szabad szellemű fiatal nő volt.gabrielle_parfum.jpg

2017-ben is nagyon fontossak az ő általa képviselt női egyenjogúságról szóló nézetei. Ismét aktuális témává vált, hogy a fiatal generáció női tagjai, hogyan fognak érvényesülni és az álmaikat megvalósítani.

A parfümöt Olivier Polge nevéhez köthetjük, aki már több Chanel parfüm készítésében is részt vett. A parfümmel már a millenniumi generáció tagjait szeretnék megcélozni.  Ez az illat egy jóval frissebb fiatalosabb illat, mely a klasszikus N°5 modernebb verziója.

Gabrielle Chanel egy inspiratív személyiség volt, minket is megihletett és létrehoztuk a Chanel boxot.

Ismerj meg bennünket és ha szereted a Francia kultúrát, akkor imádni fogod Francia édességeinket.