Érdekel a macaron készítés titka?

Az 5 legfontosabb dolog a tökéletes macaronhoz

  1. Az első és legfontosabb dolog a macaron készítésnél, az a pontosság. Minden hozzávalót pontosan kell kimérni és minden apróságra oda kell figyelni.
  2. A macaron alapja mandulalisztből készül. A mandulaliszt amellett, hogy gluténmentes, alacsony szénhidrát és cukortartalommal rendelkezik. A mandulaliszt tele van olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint például az E vitamin, a vas, a magnézium, a kalcium vagy a kálium.mandulaliszt.jpg
  3. Fontos részlete a tojásfehérje, amit, ha 3 napig pihentetünk a hűtőben, mielőtt elkészítjük a süteményt, sokkal esztétikusabban fog kinézni és maga a ház jobban felfújódik.img_2856.JPG
  4. Amire még mindenképpen oda kell figyelni az a cukorszirup amit hozzákeverünk a felvert tojásfehérjéhez. Ez a cukorszirup akkor jó, ha 121 fokos. Ha nincsen húsmérőd, amivel ezt megtudnád mérni, akkor beledugsz egy villát, majd felemelve ágaival lefelé azt látod, hogy apró szálat húz a villán a lecsorgó cukor, na akkor jó.
  5. A házhoz szükséges masszát legalább 2 órán keresztül hagyni kell a habzsákban megkeményedni, így érhetjük el, hogy a teteje „megbőrösödjön”.

Azonban, ha úgy döntesz, hogy mindez túl macerás a számodra, te csak fogyasztani szeretnéd és nem órákig görnyedni a konyhában, akkor válasz a Diva's Cake macaron boxai közül és lepd meg magad ezzel a finomsággal.kicsi.jpg