Még a filmcsillagok is hibázhatnak egy Oscar gálán

Avagy hogyan vágd ki magad a kellemetlen helyzetekből

Minket nőket valamiért sokkal több kellemetlen pillanat és atrocitás ér, mint férfi társainkat. Köszönhető ez annak is, hogy mi vagyunk a szebbik nem és egyben a férfiak szemében a gyengébb is. Kellemetlen pillanatainkat, helyesen kezelve elérhetjük, hogy ne kelljen rettegni egy-egy rossz pillanattól.

titlecard.jpg

Legfontosabb tanácsok:

  1. Kellemetlen helyzet a munkahelyen a főnököddel, ebben a helyzetben soha ne legyél fölényes még ha igazad is van. Az ész érveket használva, kellemes hangon magyarázd el az általad vélt igazságot. Semmiképpen ne kezdj hisztibe, az csak azt eredményezi, hogy nem fognak komolyan venni. Vagy ez is egy újabb „hisztis csaj” jelzővel illetnek majd. Igazad van, akkor támasztd alá kézzel fogható tényekkel, így a kellemetlen helyzet máris megszűnik. Egyenragú félként beszélgetésbe kezdhettek.
  2. De mi van akkor, ha mégse neked van igazad és a főnököd joggal haragszik. Ebben az esetben, ismerd be, hogy igen tévedtél. Kérj elnézést, hogy valóban elrontottad. Emberek vagyunk mindenki hibázik. Viszont azon leszel, hogy minél hamarabb megold a problémát. Ezzel eléred, hogy nem fog tovább gorombáskodni, ezen kívül még nőni is fogsz a szemében, hogy igen ő vállalja a tetteiért a felelőséget. "Ilyen emberek kellenek nekem."
  3. Kínos pillanat amikor a szeretett férfinak van igaza és nem nekünk. Ez valóban nem a legjobb helyzet egy nő számára, azonban mégis igazat kell, hogy adjunk. Ezt megteheted durcázva, hisztizve, mint egy kisgyerek vagy viselkedhetsz felnőttként is. Mond meg neki, hogy valóban igazad van én tévedtem, ezt be kell ismernem. Mind ezt kedves hangon tedd, hogy érezze, komolyan is gondolod. Hidd el nagyon megfog lepődni, ha nem a szokásos hisztivel jössz, hanem elismeréssel.
  4. Mit tegyél akkor, ha neked van igazad? Hát semmiképpen se vágd az arcába. Amikor már látod az arcán, hogy igen ő is tudja, neked van igazad. Akkor csak mond meg neki, hogy drágám tudjuk már mindketten, az igazságot. Én nem akarom a „márpedig én megmondtam” szöveget az arcodba vágni. Csak szeretném, ha elismernéd és utána haladjunk tovább. Ne legyél pökhendi és fölényes. Köszönd meg, hogy elismerte, adj neki egy csókot és váltsatok témát.

 

Életünk teli van kellemetlen pillanatokkal, az irodában, a családdal és a szerelmünkkel is. Meg kell tanulni ezeket kezelni! Soha ne borulj ki és kezdj el hisztizni nem lesz hasznodra a megoldásban hidd el! Használd az agyad gondolkodj, tűnj nyugodtnak, kiegyensúlyoznak még a legkínosabb szituációban is. Hidd el ezzel nagyon sok ember tiszteletét fogod kiváltani. Mindenki hibázik, mindenkit ér kellemetlenség, ezt el kell fogadnunk. Azonban az már csak rajtunk múlik, hogy kezeljük. Hogyan oldjuk, fel ezt a helyzetet.