Miért használjuk a tavaszi fáradtságot kifogásnak?

Ne csak a tested, hanem a lelked is hozd formába tavaszra

A tavaszi fáradtság csupán egy illúzió, miért is kéne nekünk a jó idő beköszöntével depresszióba és hulla fáradtságba esnünk. A szervezet a jó időben kivirul, végre D vitaminhoz jutunk és élvezzük, hogy nem tart 10 percig amíg reggelente felveszünk magunkra minden meleg ruhadarabot. A tavaszi fáradtság a gyengék kifogása.

 woman-fatigued.jpg

A tavasz egyik nagy hátránya, azonban, hogy mindenhol az arcunkba vágják a „jobbnál-jobb” marketing szövegeket fogyókúrával kapcsolatban. „Itt a jó idő, ideje formálni a tested” „Jön a strandszezon” és még sorolhatnám. Rettenetes minden tavasszal ezzel találkozni, ha másért nem, ezért biztos depresszióba esik minden nő, aki egy kicsi túlsúllyal is rendelkezik.  De ez így nincs rendjén! Ne zuhanjunk mély depresszióba, most komolyan mi értelme?! Szedjük össze magunkat és tűzünk ki egy célt magunk elé. Ha zavar az a pár kiló plusz, akkor igenis kitartóan járjunk el edzésre, heti 3-szor. Ha azonban nem zavar bennünket, miért akarnánk változtatni?!Félreértés ne essék az egészséges mozgás fontos mindenki számára, de az nem egyenlő a fogyókúrával.

Azonban ami a legfontosabb, hogy tegyük rendbe lelkünket, mert amíg ott káosz van, bármilyen célkitűzés hiábavaló. Igenis szépnek, intelligensnek és kiegyensúlyozottnak kell éreznünk magunkat. Ugyanis ezek a gondolatok sugároznak ki belőlünk a külvilág számára.

Miért gondolja egy nő magáról, hogy ronda? Számomra ez felfoghatatlan, mikor ezt hallom, hogy „jaj én annyira ronda meg szerencsétlen vagyok”. Hogy mondhat bárki is ilyet magáról? Egyáltalán mit jelent az, hogy ronda? Ez egy olyan megfoghatatlan fogalom, ami szinte minden ember fejében másként jelenik meg. Valamiért, mi nők magunkat sokkal kevésbe látjuk szépnek, mint mások. És itt a kulcs, a saját fejünkben van a hiba, ezt kell megváltoztatni. Gondoljuk csak át, miért is mondjuk magunkat rondának, majd minden egyes állítást, ami a fejünkben született ezzel kapcsolatban, azt cáfoljunk meg. Akár írjuk le egy papírra és ébredés után nézzünk rá reggel, hogy pozitívan induljon a nap.

Tegyük helyre fejünkben a ronda kifejezés fogalmát és tegyük rendbe az „én” képünket. Azért mert nem mindenki 50 kg, attól még az nem ronda. Vagy mert nem mindenkinek sima baba bőre van, ez nem jelenti azt, hogy a többi ronda. Ne az általánosságok alapján skatulyázzuk be magunkat és ne a photoshopolt képeket vegyük az általánosnak, mert így csak rossz „én kép” alakulhat ki bennünk.

 proljetni-sindrom.jpg

Természetesen vannak dolgok, amivel rásegíthetünk a lelkünk helyreállítására, ezek pedig a színek! Vehetünk magunknak egy élénk színű rúzst vagy egy kabátot akár, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat benne.

Ha már a színeknél tartunk hadd mutassam be nektek a szebbnél-szebb színekben pompázó macaron boxainkat, amik amellett, hogy színesek, fantasztikus ízviláguk is van. Dobd fel a tavaszi lelki szépülésedet, egy finom divas cake boxal.