Tudtad hogy Marilyn Monroe nem is szerette a gyémántokat?

Los Angelesben született 1926 június elsején.  Monroe gyerekkora cseppet sem volt felhőtlen édesanyja nevelőszülőkre bízta, majd később árvaházba is került. 16 éves korában azért, hogy elkerülje az árvaházat hozzá ment a 21 éves James Doughertyhez.

Miután férje katonaként kiküldetést kapott, Monroe munkát vállalt egy rádióirányítású repülőgépeket gyártó üzemben. Itt találkozott egy fényképésszel, aki propaganda képeket készített a gyárban dolgozó lányokról. Készített róla képeket, majd később egy szerződést is felajánlottak neki. Alakja miatt nem annyira a divatfotósok, hanem inkább a pin-up lányok fényképészei keresték, és fotói így többnyire férfimagazinokban és hirdetésekben jelentek meg.

Szeretnél egyedi Monroe boxot magadnak? Látogass el oldalunkra.marilyn_kicsi.jpg

Monroe eredetileg barna hajú volt, karrierje elején kés alá feküdt többször is, megcsináltatta az orrát az állát és később ügynökei tanácsára a melleit is.marilyn_barna_hajjal.jpg

1946-ban a 20th Century Fox fél éves szerződést írt vele alá. 1953-ra Monroe Hollywood egyik legjelentősebb szexszimbóluma lett, egyike azoknak a színészeknek, akik bevonzották a nézőket a mozikba.

Nem szerette úgy a gyémántokat, mint ahogy az énekelte, kedvenc ékszere egy visszafogott gyöngysor volt. A luxus ékszereket csak imidzse miatt viselte.monroe_gyemant.jpg

Film béli alakításai szőke hajára és az ahhoz kapcsolódó népszerű sztereotípiákra koncentráltak: a butaságra, naivitásra, könnyen kaphatóságra. Karrierjét és imázsát is a pin-up girl stílusára építette. Karcsú dereka és széles csípője minden férfit levett a lábáról, így kialakított egy olyan járást, ami ezt hangsúlyozza, illetve ruhatárát is ehhez igazította.

1953 decemberében Hugh Hefner elindította a Playboyt amelynek címlapján Marilyn Monroe előző évi szépségversenyen készült képe volt látható.

Monroe maga volt az amerikai álom megtestesítője, árvaházi kislányból vált filmcsillaggá. A róla kialakított „buta-szöszi” jelző teljesen téves volt, ugyanis nagyon eszes nő volt és egy cseppet sem volt törékeny. Minden bizonnyal állíthatjuk, hogy ő a 20. század legtöbbet fényképezett személyisége. Hatalmas kettőség jellemezte egész életét egyrészt ő volt korának szexszimbóluma, bálványa, minden férfi megőrült érte, a nők őt irigyelték, másrészt hátrányos gyermekkora végigkísérte életét, folyamatos magánéleti gondokkal küzdőt és drogfüggőségben szenvedett, ami az öngyilkosságához vezetett.

Ha te is annyira szereted Marilyn Monroe-t, mint én, akkor biztosan tetszeni fog neked egyedi Monroe boxunk_dsc8994.jpg